БЪЛГАРИЯ

Първо заседание по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов

Днес предстои първото заседание по делото срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Състав на Софийския районен съд ще решава дали да даде ход по същество на процеса. Васил Михайлов е подсъдим за закана за убийство и нанасяне на различни по тежест телесни повреди на няколко души.

Макар обвинителният акт срещу Михайлов да беше внесен още в края на миналата година, делото започва едва сега, заради поредицата от съдийски самоотводи.

Миналото лято, когато перничани започнаха да разказват за проблемите си с прокурорския син и държавното обвинение се активизира, Иван Гешев прехвърли разследването в София, за да се избегнат т.нар. местни зависимости. С което компетентен съд стана Софийският районен съд.

След внасянето на обвинителния акт първият избран на случаен принцип столичен съдия – докладчик праща делото в Перник. Местните съдии си правят отвод. Сезиран е Върховният касационен съд, който връща казуса в София. Следват още четири отвода, докато се стигне до насрочване на разпоредителното заседание днес.

В това време обвиненията на Васил Михайлов нараства и беше внесен още един обвинителен акт срещу него –  за побой и хулиганство.

Първото си дело прокурорският син посреща в ареста, където е от миналия юни. За кратко беше под домашен арест, който обаче наруши и отново беше задържан под стража.

Заради конфликтното му поведение наскоро Васил Михайлов беше преместен от Централния софийски затвор в затвора в Бобов дол.

Източник: БНР

Подобни публикации

852 са новите случаи на Covid-19 у нас, под 12% положителни проби

Димитър

Азербайджанската визита: Договори ли Петков допълнителни количества газ?

Димитър

Обвинения за шестима, в чиито домове са открити над 1 милион лева в чували

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy