БЪЛГАРИЯ

Работещите в Комисията за защита на потребителите стачкуваха предупредително

Работещите в Комисията за защита на потребителите излязоха на едночасова предупредителна стачка от 10 до 11 часа. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители „Подкрепа“ и основното искане е за увеличение на заплатите с 60 процента със задна дата от първи януари 2023 година.

Стачкуващите обявиха, че в момента средната заплата е около 1000-1200 лева, като имат колеги с 907 лева чиста заплата:

„Желаем увеличение на заплатите, тъй като от 2020 година не са ни индексирани, увеличавани съобразно цени, съобразно всичко. С 60% за всички искаме, тъй като със задна дата от 1 януари 2023-та – 30 (процента – бел. ред.), и от 1 януари 2022-ра – пак 30 (процента – б.р.), доколкото е възможно“.

„Надяваме се да бъдем чути, още повече, че дори 60% да ни увеличат заплатите, те пак стават под средната заплата за София, още повече, че ние все пак сме контролен орган.“

За да бъде изпълнено искането за ръст на възнагражденията, са необходими два милиона и четиристотин хиляди лева допълнително. В системата на Комисията в цялата страна работят 190 души. Според протестиращите щатът трябва да се увеличи с 50 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

Овладян е пожарът край харманлийското село Шишманово

Димитър

Омбудсманът посочи проблеми с Covid сертификатите на 100 000 българи

Димитър

Борисов: Всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy