СВЯТ

Работници в сферата на металостроенето в Германия излизат на протест

Половин милион заети в металостроенето и електронната индустрия ще стачкуват в Германия и в понеделник. Това обяви техният профсъюз „ИГ Метал“. Работниците излизат на улицата с искания за повишаване на заплатите.

Заетите в металообработващата и електронната индустрия в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата в понеделник с искания за увеличаване на заплатите и компенсация срещу инфлацията. „Работниците стават все по-нетърпеливи към непрекъснатите лавирания по тази тема на работодателите“, заяви един от лидерите на профсъюза „ИГ Метал“ Йорг Хофман.

Половин милион работници се очакват да излязат на улицата. В понеделник вечерта профсъюзът ще реши какво да предприеме след предупредителните стачни действия. 3,8 милиона души работят в тези браншове. Те обвиниха работодателите си, че в момента имат все повече поръчки и договори за работа, но това не се отразява на заплатите на работниците. Работодателите пък заявяват, че заради икономическата криза издаващата се рецесия не могат да отговорят на исканията на работниците.

Източник: БНР

Подобни публикации

Има споразумение за бюджета на ЕС и възстановителния план

Димитър

Гърция премахва Covid ограничения, но само за ваксинирани

Димитър

Компромис с Унгария позволява на ЕС да отпусне 18 млрд. евро помощ за Украйна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy