БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Работят „зелените коридори“ в Александровска болница и „Пирогов“

На много места отворените от днес „зелени коридори“ спряха да имунизират извънпланово заради изчерпване на ваксините

„Зелените коридори“ за свободна ваксинация срещу коронавируса отново бяха отворени днес. В пунктовете в големите столични болници обаче те действат само при условие, че няма чакащи от първите четири фази на ваксинационния план.

В повечето лечебни заведения в София ваксините вече са изчерпани и пунктовете пак не работят, установи проверка на репортер на „Хоризонт“.

Всяко лечебно заведение решава дали да осигури „зелен коридор“ според наличните дози ваксини.

„Зеленият коридор“ във ВМА временно е затворен поради изчерпване на наличните ваксини.

Денонощният пункт пред болница „Света Анна“ също затвори още снощи до получаване на нови дози от препаратите.

В общинските болници също са изчерпани количествата и „зелените коридори“ и там временно са преустановени .От сутринта работи пункта пред Александровска болница. След 13:00 часа „зелен коридор“ отвори и пунктът пред „Пирогов“.

В болница „Свети Иван Рилски“ от утре възобновява работата си кабинетът за ваксинации. С приоритет ще се ваксинират хората от 3-та и 4-та фаза.

Кабинетът е отворен и за хора от извънприоритетните групи. Той ще работи без прекъсване от 8:00 часа сутринта до изчерпване на наличните количества, съобщиха от лечебното заведение.

Мобилен пункт от лечебното заведение утре от 10:00 часа сутринта ще бъде в софийското село Габер, за да имунизира срещу Covid-19 желаещите жители от селото.

Източник: БНР

Подобни публикации

КСНС заседава за интеграцията на РСМ и Албания в Европейския съюз

Димитър

КНСБ се стреми към 1700 лв. минимална заплата и 3100 лв. средна до 2027 г.

Димитър

България започва да получава природен газ от Азербайджан

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy