БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Радев: Въоръжените сили трябва в много по-бърз порядък да развият адекватни отбранителни способности

Динамичните промени в геополитически контекст и растящите рискове пред националната и колективната сигурност изискват въоръжените сили на България в много по-бърз порядък да развият адекватни отбранителни способности и повишена оперативна съвместимост с нашите съюзници. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на армията ни Румен Радев на церемонията на която полковник Христо Ганецовски бе назначен на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите и получи висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Радев допълни, че на новата си длъжност генерал Генецовски ще има и много по-голяма отговорност във своята дейност:

„След успешната сертификация на батальонната бойна група в Ново село остават важните задачи по нейното адекватно функциониране и координация между въоръжените сили на различните държави – участнички. Аз съм убеден, че с вашия богат командирски опит и проявени лидерски и професионални качества ще ви помогнат изключително и за постигане на важните задачи в новата длъжност“, заяви президентът Румен Радев на официалната церемония.

От своя страна бригаден генерал Генецовски заяви, че няма да пожали време и усилия за да изпълни със съдържание оказаната му чест .

„Свидетели сме на събития и процеси, които напълно, наново ще пренапишат теорията и практиката по създаване на бойни способности от въоръжените сили. Надявам се , че опитът ми от ВВС , от техник на самолет до командир на база, и най-вече като командир на базата за командване, управление и наблюдение ще бъдат необходими и ефективно ще се приложат при изпълнение на мисиите, функциите и задачите на съвместното командване“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Желаещите ваксина срещу Covid-19 медици се увеличиха на 45 хиляди

Димитър

Covid огнища в производствена фирма и две детски ясли в Сливен

Димитър

Евролидерите подписаха сделката за търговските отношения с Лондон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy