БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Радев: Диалогът в последните дни между магистрати и партии хвърля сянка върху принципите на бъдеща коалиция

Скандалът между магистратите от последните дни хвърля сянка върху съставянето на коалиция, отчете президентът Румен Радев.

„Не коментирам втори и трети мандат, преди да е изтекъл първия, но следваме строго Конституционната процедура. Бъдещ кабинет трябва да почива на ясни принципи, да следва ясни приоритети и програма. И аз очаквам, ако ще се изгражда такъв кабинет, той да следва именно тази ясна посока. Но, диалогът в последните дни между магистрати и политически партии хвърля сянка върху принципите на една бъдеща коалиция и задълбочава недоверието на гражданите“.

Ставащото в съдебната система потвърждава политическата намеса в работата на съдебната власт. От Висшия съдебен съвет (ВСС) зависи дали съдебната власт ще покаже своята независимост, каза президентът Румен Радев.

„Има нещо много по важно от личността на господин Иван Гешев, това е Висшият съдебен съвет. Аз се надявам след всичко това, което излезе, те трябва да покажат независимост и следване единствено на закона и на принципите, установени в съдебната власт.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Слави Трифонов: Подкрепа за кабинета на ИТН от протестните партии е повече от логична

Димитър

Омбудсманът стартира кампания за подкрепа на детското психично здраве

Димитър

Намаляват шансовете за търговско споразумение Брюксел-Лондон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy