БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Радев открива форум в Абу Даби с участието на наши компании

В началото на официалното посещение в Обединените арабски емирства президентът Румен Радев отдаде почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг Абу Даби. Ключовата част от визитата предстои – подписването на Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства.

„Уахат Ал Карама“ или в превод Оазис на честтта – така се нарича мемориалът в памет на мъчениците, загинали в името на Обединените арабски емирства. Президентът Румен Радев почете паметта им заедно с шейх Халифа бин Тохмун Ал Нахаян – ръководител на Департамента за ветераните и военните паметници.

Предстои президентът Румен Радев да открие бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

В президентския дворец в Абу Даби държавният глава ще срещне с президента и емир на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахоян.

В присъствието на двамата лидери ще бъде подписан меморандум, с който България и ОАЕ стават стратегически партньори, както и редица двустранни документи в сферата на земеделието, образованието и туризма. Още при пристигането си вчера президентът Румен Радев заяви, че България търси задълбочаване на сътрудничеството с ОАЕ в енергетиката и високите технологии.

Източник: БНР

Подобни публикации

3097 случая на коронавирус, 4290 излекувани за денонощие

Димитър

Русия отхвърли претенциите на Чехия за финансови компенсации за взривовете край Върбетице

Димитър

Над половин милиард лева загуби за бюджета установи втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy