БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Радев открива форум в Абу Даби с участието на наши компании

В началото на официалното посещение в Обединените арабски емирства президентът Румен Радев отдаде почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг Абу Даби. Ключовата част от визитата предстои – подписването на Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства.

„Уахат Ал Карама“ или в превод Оазис на честтта – така се нарича мемориалът в памет на мъчениците, загинали в името на Обединените арабски емирства. Президентът Румен Радев почете паметта им заедно с шейх Халифа бин Тохмун Ал Нахаян – ръководител на Департамента за ветераните и военните паметници.

Предстои президентът Румен Радев да открие бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

В президентския дворец в Абу Даби държавният глава ще срещне с президента и емир на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахоян.

В присъствието на двамата лидери ще бъде подписан меморандум, с който България и ОАЕ стават стратегически партньори, както и редица двустранни документи в сферата на земеделието, образованието и туризма. Още при пристигането си вчера президентът Румен Радев заяви, че България търси задълбочаване на сътрудничеството с ОАЕ в енергетиката и високите технологии.

Източник: БНР

Подобни публикации

Минеков получил покана от ИТН да участва в нов кабинет, но отказал

Димитър

Расте броят на заболелите от Covid-19 в Кюстендил

Димитър

Вътрешният министър отмени заповед на предшественика си за преместване на служители към районните управления

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy