БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Радев ще свика НС, след като ЦИК съобщи резултатите

Президентът Румен Радев обяви, че няма да се бави и след като ЦИК съобщи окончателните резултати от парламентарните избори, ще свика Народно събрание. Държавният глава коментира темата след клетвата на Янаки Стоилов и Соня Янкулова като конституционни съдии.

Янаки Стоилов и Соня Янкулова полагат клетва като конституционни съдии

Радев поздрави всички, които са гласували вчера и призова гражданите да го направят и на балотажа на президентския вот следващата неделя. Президентът поздрави специално и първата политическа сила „Продължаваме промяната“ и изрази увереност, че този път партиите ще надмогнат своите различния ще бъде излъчено устойчиво мнозинство, което да създаде стабилно правителство.

На въпрос може ли да се окаже проблем младостта на партията „Продължаваме промяната“, държавният глава отговори:

„Това носи шанс, това носи надежда! Виждате, че битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила! Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност, това е и основната им цел, те не го крият, и никога не са жалили ресурси, особено няма да ги пожалят сега“.

Президентът присъства на клетвата на Янаки Стоилов и на Соня Янкулова в Конституционния съд и там заяви, че ако бъде избран за втори мандат, ще внесе предложение за промяна в Конституцията.

Източник: БНР

Подобни публикации

Матей Казийски и Итас Трентино стартираха с победа във финала в Италия

Димитър

Промените в изборните правила влизат в Народното събрание

Димитър

Борисов настоя: България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна!

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy