БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Радостин Василев иска имунитетът на Борисов да влезе в дневния ред на НС

В началото на заседанието независимият депутат Радостин Василев попита защо в седмичния дневен ред не присъства искането на главния прокурор за отнемане имунитета на Бойко Борисов.

„Виждам, че в ДПС има желание господин Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Предполагам след това Халил Летифов трябва да оглави централната избирателна комисия предвид сигналите срещу него в полицията за купуване на гласове.

Господин председател, къде е точката в дневния ред за имунитета на господин Борисов? Всички знаем, че главният прокурор е депозирал в Народното събрание искане за сваляне на него имунитет! Моля, вие да припознаете тази точка като важна от дневния ред – доста по-важна от всемирния пощенски съюз – и да се включите в дневния ред, за да може Народното събрание да гласува в крайна сметка имунитета на господин Борисов, за да може на господин Борисов, преди да бъде овладяна Прокуратурата, да му се търси отговорност“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новозаразените с коронавирус у нас са 2485, от тях 86% не са ваксинирани

Димитър

С декларация ГЕРБ попита кой е поставил решетки на входа на Народното събрание

Димитър

Отбелязваме Света Екатерина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy