ЛЮБОПИТНО

Разликата между първата и последната бременност

Това е трудна ситуация. По някаква причина признавате, че точно в този момент това ще бъде последната ви бременност.

И това е нещо съвсем различно от първата ви бременност. Докато в тялото ви се оформя нов живот, осъзнавате, че ще бъдете майка за първи път… всички радости на света изпълват душата ви.

Последната ви бременност минава като полет и не ви остава много време да се поглезите, да възприемете всяко ново движение на бебето или дори да си направите снимки на бебешкото коремче, както първия път.

Прекалено сте заети да оцелявате в живота с бебе и малко дете, за да мислите за основната подготовка за бебето.

Но тогава ви връхлита като тон тухли: това е последният път, когато детето ще чуе сърдечния ви ритъм отвътре. И е невъзможно да не се разплачеш…

Бременността ви, предизвика интерес сред близките

Бременност номер едно

Всеки приятел и член на семейството ви ще прояви искрен интерес към бременността ви, разпитвайки за датата на раждане, имената на бебето и състоянието на сутрешното ви гадене. Ще се почувствате овластена и изключително специална, знаейки, че се подготвяте за решаваща роля и че толкова много хора са загрижени за вашата безопасност.

Последната бременност

Ще забележите намаляване на броя на хората, които действително питат за вас или за бебето ви, как се справяте или дали имате нужда от помощ, дали молфикс 6 памперси ще станат на бебето или какво да ви подарят.Когато го сравнявате с първия път, това може да е болезнено.

Възможно е обаче това да се дължи на факта, че сега приятелите и семейството ви смятат, че сте професионалист и нямате нужда от толкова много помощ, колкото първия път. Това може да е комплимент в един смисъл, но може и да е депресиращо в друг.

В резултат на това всеки път, когато някой ви попита: „Как се справяте?“ или „Наясно ли сте със ситуацията си?“, се опитвайте да се справяте. Често съм хванат неподготвен и ставам емоционален. Не знам дали е от хормоните на бременността или от какво, но това, че очите ми се насълзяват от щастливи сълзи от време на време, се превърна в редовно явление… особено когато случайни непознати хора правеха неща като предлагане на торбички с хранителни продукти или протягаха ръка, за да докоснат корема ми с възхищение – определено не е досадно по време на последната бременност!

Снимки

Първата бременност

Правите снимки седмица по седмица, за да показвате „задниците си“ и да обобщавате на какъв плод или зеленчук най-много прилича вашето бебе, като не забравяте да записвате всяко ново усещане, което усещате. Дори ще имате време да се поглезите, докато се наслаждавате на блясъка на бременността си, и да планирате фотосесия за бременни.

Последната бременност

Коя е любимата ви снимка на корема? Имате късмет да получите няколко снимки на корема при втората или третата си бременност, а много от тях са случайни, когато някой приятел ви отбележи в социалните мрежи! За съжаление, това обикновено се дължи на липса на време, с повече деца и по-малко време.

Грижа за себе си

Бременност номер едно

Здравето ви е изключително важно по време на първата ви бременност. Придържате се към всички препоръки за хранене, като избягвате всички меки сирена, сурови меса и преработени храни, доколкото е възможно, и купувате само органични храни, защото здравословното хранене за вашето бебе е от съществено значение.

Всяка вечер си лягате рано, като спите поне 8 часа и подремвате, когато сте уморени.

Вземате дълги, отпускащи душове и дори успявате да си правите маникюр два пъти седмично и да се преобличате в сладки дрехи за бременни.

Последната бременност

Храната обикновено е остатъци от храна или каквото ядат децата. Първо ги нахранвате, а след това отхапвате по няколко хапки, след като придирчивите палавници са приключили с яденето. Плодовете и зеленчуците се добавят в последния момент.

След като сте сложили децата да спят и сте станали рано и светло, за да съберете обувките, палтата и училищните обяди, имате късмет, ако спите по 5-6 часа на нощ.

Тениски и гамаши са ежедневното ви облекло, а ако имате късмета да си взимате душ всяка сутрин, без децата да се разбиват, това става бързо и по-скоро е задължение.

Първи посещения в болница по време на бременността

Посетителите ще дойдат от далеч и далеч, за да се запознаят с новото ви снопче радост, а при първото бебе има много неща, за които да се вълнувате.

Последната бременност

Освен бащата на бебето, ще имате късмет да получите 1 или 2 посетители. Това е просто начинът, по който се случват нещата. Приятелите и семейството ще изчакат, докато домът и бебето ви станат на няколко седмици, ако вече не сте майка за първи път (което не е непременно лошо за микробиофобите).

Ако обаче страдате от следродилна депресия, това може да бъде много самотно преживяване.

Да, първата бременност е много по-ново преживяване за всички и затова е малко по-вълнуваща. В резултат на това втората ще изглежда по-малко вълнуваща в сравнение с нея.

Колкото и да са различни двете преживявания, вярвам, че е още по-важно да не забравяме да ценим последното, с всичките му възходи и падения, защото то е също толкова специално.

Подобни публикации

Winbet – на какво се дължи бързото развитие на тази забележителна компания

Димитър

Как да постигнем самоусъвършенстване с помощта на книгите

admin

Електро услуги в София от 151.bg

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy