БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Разследват служител на Министерство на здравеопазването заради проекта за детска болница

Специализираната прокуратура разследва длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за нарушения при обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница. Не се уточнява кое е то, но сигнал за нередности около проекта подаде миналия август бившият служебен министър Стойчо Кацаров. Преди дни при изслушването си в ресорната парламентарна комисия вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че МВР проверява изявление на Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 милиона лева, предназначени за детската болница.

По досъдебното производство в спецпрокуратурата ще работи следовател от отдел „Следствен“, а подробна информация по случая ще бъде предоставена след приключване на разследването, съобщават от държавното обвинение.

Това е втори казус, свързан със Здравното министерство, по който работи спецобвинението. През януари беше образувано досъдебно производство за четири процедури за закупуване и доставка на щадящи тестове за Covid-19 за учениците. То беше по сигнал за нарушения, допуснати от бившия здравен министър Стойчо Кацаров.

Източник: БНР

Подобни публикации

Удължават срока за подаване на оферти по обществената поръчка на ЦИК

Димитър

Борисов: Ваксинирането, това е най-важното

Димитър

Борисов предупреди: Правителство в този парламент – банкрут за държавата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy