БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Расте броят на заболелите от Covid-19 в област Велико Търново

Заболеваемостта от Covid-19 в област Велико Търново отново започна да се покачва и приближава 400 болни на 100 000 население. Не се предвижда разкриване на допълнителни болнични сектори, реши Областният кризисен щаб.

220 са хоспитализираните пациенти с Covid в област Велико Търново, сред тях са и три деца в специализирания сектор на педиатричното отделение на областната болница. Заетостта на специализираната база е 89%, посочи д-р Евгения Недева, директор на Регионалната здравна инспекция:
„Натискът върху болниците отслабва, но не толкова категорично, колкото ни се иска. Разкритите легла в област Велико Търново са достатъчни да поемат нуждаещите се от болнично лечение хора с коронавирусна инфекция“.

Преди началото на учебната година със завършена ваксинация са 233-ма подрастващи.

„Около 13 са за седмицата ваксинираните лица между 12 и 18 години. Определено има интерес сред тази възрастова група“, допълни д-р Недева.

16 са ваксинационните пунктове в областта, която се нарежда на 11-о място по темпове на имунизация в страната с 14% ваксинирано население.

Източник: БНР

Подобни публикации

2002 нови случая на коронавирус, излекуваните са 3935

Димитър

Велико Търново: Няма условия за самостоятелна Covid болница

Димитър

Изследване на Оксфорд: Ваксинирането носи много по-малък риск от кръвни съсиреци, отколкото Covid-19

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy