ВАЖНИ СВЯТ

Редица страни въвеждат нови ограничения за справяне с Covid-19

ови ограничения за справяне с разпространението на Covid-19 въвеждат редица страни. В световен мащаб над 115 милиона и 700 хиляди са потвърдените случаи на коронавирус, а починалите са над два милиона и половина.

Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията от Covid-19 с три седмици – до 28 март. В някои от районите обаче с по-ниско разпространение на вируса мерките ще бъдат облекчени.

Предвижда се и възможност за  връщане към отменени ограничения, ако седмичният индекс на заразяване надхвърли 100 на 100 000 души население в три последователни дни.

Естония също от вчера затегна мерките. Забраняват се събитията на закрито, а културните и развлекателните центрове, които досега работеха с ограничения, ще затворят.

Междувременно Литва продължава предпазливо да разхлабва ограниченията, в резултат на намаляването на новите случаи.

През уикенда ще бъдат отворени музеите на открито, природните паркове, зоологическите градини и други дейности навън. Посетителите обаче ще бъдат ограничавани. Библиотеките и автошколите възобновят дейността си.

Чехия и Словакия ще получат допълнително по 100 000 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ от своите партньори в ЕС. Двете страни са сред най-засегнатите от пандемията в света. Чехия отправи молба за помощ към някои европейски държави заради препълнените си болници.

В същото време Япония въвежда правила за допускане на чужденци на своя територията, пристигащи от някои европейски държави. В момента в страната се допускат само японски граждани и дългосрочно пребиваващи чужденци.

Източник: БНР

Подобни публикации

Косово и Сърбия постигнаха споразумение за регистрационните табели на автомобилите

Димитър

Преходът на властта в САЩ и различията между Брюксел и Лондон в събитията от седмицата

Димитър

Григор Димитров започна с победа в Австралия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy