СВЯТ

Рейтингът на одобрение на Джо Байдън пада до ново дъно от 38%

Рейтингът на одобрение на президента на Съединените щати Джо Байдън падна до ново дъно от 38%, показа последно проучване на бизнес телевизията CNBC. Рейтингът на одобрение е най-ниският, регистриран от социологическите експерти, като в същото време повече от половината от анкетираните американци, или 53%, посочиха, че не одобряват Байдън.

Що се отнася до икономиката на САЩ, 35% от хората, участвали в анкетата, одобряват усилията на президента, докато 60% не ги одобряват.

Според 47% от анкетираните състоянието на цялостната икономика на САЩ е „лошо“, като това е най-високият процент, регистриран през последното десетилетие. От друга страна, едва 17% от американците казват, че икономиката се намира в „отлична или в добра“ форма, което представлява най-ниският процент от 2014 година.

„В това проучване се вижда, че няма преодоляване на негативната посока на засилващ се песимизъм“, посочи CNBC Мика Робъртс, партньор в Public Opinion Strategies и републиканския социолог, участващ в това проучване.

Източник: БНР

 

Подобни публикации

ЕС обмисля още 500 милиона евро военна помощ за Украйна

Димитър

Изборите в Косово – на 14 февруари

Димитър

Нов терористичен акт във Франция. Обезглавиха 3-ма души в катедралата Нотр Дам в Ница

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy