БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Рекорден брой заразени с Covid-19 са хоспитализирани в Ловешко

Рекорден брой заразени с коронавирус са хоспитализирани в болници за денонощие в Ловешка област. От новодиагностицираните с Covid- 19 56 души, половината са настанени за лечение в болници, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Най-много са новозаразените в община Ловеч – 26.

Сред заразените в областта са и три медицински лица – медицинска сестра от МБАЛ- Ловеч и двама лаборанти от болниците в Ловеч и Луковит.

С коронавирус е учител от ОУ „Хр.Никифоров“ в Ловеч, който не е бил на работа повече от две седмици и ученик от Профилираната природо-математическа гимназия, карантиниран от 18 ноември по повод положителен случай в семейството, поради което допълнителни противоепидемични мерки в училищата няма да се предприемат.

За последното денонощие в областта са починали трима души с коронавирус и придружаващи заболявания и 55-годишна жена от Ловеч без придружаващи заболявания.

Източник: БНР

Подобни публикации

МОН: Не достигат 150 000 теста, за да се върнат всички ученици в клас

Димитър

Призив за кръводаряване в международния ден на пациентите с талесемия

Димитър

2774 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy