ВАЖНИ СВЯТ

Рекордна Covid смъртност в Русия

Властите в Русия отчетоха рекордна смъртност от коронавирус. Устойчивият ръст на заболеваемостта в страната продължава повече от месец, съобщи министърът на здравеопазването Михаил Мурашко.

На днешното заседание на координационния съвет при правителството за борба с разпространението на коронавируса Михаил Мурашко посочи, че почти 90% от местата в Covid отделенията са заети.

„Като цяло свободните места в болниците са 12%. Бих искал да отбележа обаче, че има региони, където трябва да бъде увеличен броят на леглата и да бъдат въведени по-интензивни ограничителни мерки“.

Главният санитарен лекар Анна Попова заяви, че заболеваемостта се увеличава на територията на цялата страна.

„През последните две седмици наблюдаваме ръст на заболеваемостта във всички федерални окръзи на Руската федерация от 8 до 15%. През изминалата седмица в 32 региона виждаме и растяща заболеваемост, и заболеваемост, която надвишава средните показатели за страната“.

В Русия беше отчетена рекордна смъртност от началото на епидемията – 1106 починали за денонощие. Новите случаи са близо 36 500. Лидер по заболеваемост е Москва, следвана от Санкт Петербург и Московска област.

Миналата седмица президентът Владимир Путин подкрепи предложението на правителството дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат обявени за неработни.

Източник: БНР

Подобни публикации

545 са новите случаи на коронавирус – 9,5% от тестовете

Димитър

Процентът пада, заразените с коронавирус са 1087. Починалите са 10

Димитър

ДПС сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с Прокопиев

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy