ВАЖНИ СВЯТ

Рекордни температури през декември в Кипър

През изминалия декември в Кипър са измерени рекордно високи средни стойности на максимални и минимални температури, отчете Отделът по метеорология към Министерството на околната среда. Необичайно топлият последен месец на 2022 г. предава „щафетата“ и на първия месец на 2023-а.

22,7 градуса е най-високата средна дневна температура, измерена през декември в Кипър. Тя е регистрирана в метеорологична станция на западното крайбрежие на острова и е рекорд за последните 55 години, се посочва в съобщението на Отдела по метеорология.

Необичайни среднодневни максимални температури – над 20 градуса, са отчетени и на редица други места на острова.

Средните дневни минимални температури в Кипър също са сред най-високите, регистрирани някога през декември, като в много райони на страната те са били над 12 градуса.

В същото време падналите през месеца валежи са много ниски – едва 32% от нормалното.

Заради недостига им изминалият декември е най-сухият за последните 17 години и 13-ият най-сух декември от 1901 г., се казва в съобщението.

По-топъл от нормалното ще е и януари, а количеството дъжд през него ще е „разочароващо“, прогнозира Метеорологичната служба.

Източник: БНР

Подобни публикации

Пресиян Коев и Росица Денчева за Australian Open и дебютите в „Начален удар“

Димитър

Първа заповед за задължително ваксиниране в държавния сектор в Гърция

Димитър

Кубрат Пулев излиза на ринга през февруари

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy