ДОМ

Ремонти у дома, които не сте предполагали, че можете да направите сами

Преди да се обадите на майстор, помислете дали не можете сами да решите някои от проблемите у дома. Грабвайте отвертки и клещи и се залавяйте за работа – изобщо не е толкова трудно!

Тоалетни

Не позволявайте на вашата тоалетна да бъде някакво загадъчно устройство в ъгъла на банята ви. Тоалетните всъщност работят чрез много прости механизми, които са лесни за разбиране.

По-голямата част от проблемите- запушвания, непрекъснато течаща вода, странни звуци и т.н. – могат да бъдат решени с бърза покупка на резервна част и малко ровене из казанчето. Не се страхувайте да го отворите и да погледнете.

Ключове за светлината

Не избягвайте автоматично какъвто и да било ремонт, само защото той включва електричество. Замяната на стандартен превключвател на светлината е много изпълним проект „направи си сам“. Опитайте!

Тавани

Преди да преминете през проблема с пребоядисването на тавана, за да се отървете от водно петно, опитайте този трик. Напръскайте мястото с белина и воден разтвор (10 процента белина) и изчакайте ден-два. Ако е старо петно, използвайте средство за премахване на плесен и мухъл, каквото можете да си закупите от хранителния магазин. Ще се изненадате колко често петното изчезва на следващия ден.

Този незаменим трик работи както на плоски, така и на текстурирани тавани. Носете предпазни очила и се уверете, че сте защитили стените и подовете от накапване и други петна!

Врати

Различни проблеми могат да сполетят вратите на дома ви, особено по-старите врати, които могат да започнат да увисват, да залепват, да пускат течение или да показват други проблеми. Поправянето или подмяната на врата е в рамките на възможностите на повечето собственици на жилища, особено ако имате партньор, който може да ви помогне.

Морава

Постигането на буйна морава не трябва да бъде постоянна борба. И не е нужно да плащате големи пари за услуга за поддръжка тревни площи и да напоявате двора си с химикали. Отглеждането на здрава, зелена трева е само въпрос на това да знаете какво да дадете на растителността и кога да го дадете.

Кранове

Течащ или неизправен кран може да бъде поправен или заменен дори от начинаещ майстор у дома. Можете да разглобите кранчето и да го почистите или да го замените изцяло в рамките на няколко часа.

Как да отпушите запушените канализации

Повечето запушени канализации са причинени от коса или мръсотия и можете да ги изчистите сами. Пропуснете химическия почистващ препарат и вземете бутало, за да изчистите запушването и да спестите пари и време от повикване за майстори.

Още по-сериозни проблеми в далечните краища на вашия водопровод могат да бъдат отстранени без професионалист. От вас зависи!

Течение

Ако можете да видите стъпките и светлината под външните врати, въздухът излиза от вашия дом… или влиза. Вземете няколко опаковки самозалепваща се гумена пяна и запечатайте всички врати, които водят навън.

Фуги

Липсата на уплътнение около ваната или счупената фугираща смес между плочките е възможност за сериозно увреждане на банята от влага. За щастие, можете да възстановите всяка вана или душ и да пренаредите плочките на стената си, без да се обаждате на професионалист.

Стени

Гипсокартонът е навсякъде и е изненадващо лесно да се повреди. Добрата новина е, че средностатистическият гипсокартон може да бъде лесно закърпен. Пукнатините също са лесни за отстраняване.

Дерзайте!

Подобни публикации

Как да се грижим правилно за завивките и възглавниците?

Димитър

Viksofia.bg – професионални ВиК услуги в столицата

Димитър

Подова настилка от корк – характерстики + инструкции за монтаж

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy