ДОМ

Ремонти у дома, които не сте предполагали, че можете да направите сами

Преди да се обадите на майстор, помислете дали не можете сами да решите някои от проблемите у дома. Грабвайте отвертки и клещи и се залавяйте за работа – изобщо не е толкова трудно!

Тоалетни

Не позволявайте на вашата тоалетна да бъде някакво загадъчно устройство в ъгъла на банята ви. Тоалетните всъщност работят чрез много прости механизми, които са лесни за разбиране.

По-голямата част от проблемите- запушвания, непрекъснато течаща вода, странни звуци и т.н. – могат да бъдат решени с бърза покупка на резервна част и малко ровене из казанчето. Не се страхувайте да го отворите и да погледнете.

Ключове за светлината

Не избягвайте автоматично какъвто и да било ремонт, само защото той включва електричество. Замяната на стандартен превключвател на светлината е много изпълним проект „направи си сам“. Опитайте!

Тавани

Преди да преминете през проблема с пребоядисването на тавана, за да се отървете от водно петно, опитайте този трик. Напръскайте мястото с белина и воден разтвор (10 процента белина) и изчакайте ден-два. Ако е старо петно, използвайте средство за премахване на плесен и мухъл, каквото можете да си закупите от хранителния магазин. Ще се изненадате колко често петното изчезва на следващия ден.

Този незаменим трик работи както на плоски, така и на текстурирани тавани. Носете предпазни очила и се уверете, че сте защитили стените и подовете от накапване и други петна!

Врати

Различни проблеми могат да сполетят вратите на дома ви, особено по-старите врати, които могат да започнат да увисват, да залепват, да пускат течение или да показват други проблеми. Поправянето или подмяната на врата е в рамките на възможностите на повечето собственици на жилища, особено ако имате партньор, който може да ви помогне.

Морава

Постигането на буйна морава не трябва да бъде постоянна борба. И не е нужно да плащате големи пари за услуга за поддръжка тревни площи и да напоявате двора си с химикали. Отглеждането на здрава, зелена трева е само въпрос на това да знаете какво да дадете на растителността и кога да го дадете.

Кранове

Течащ или неизправен кран може да бъде поправен или заменен дори от начинаещ майстор у дома. Можете да разглобите кранчето и да го почистите или да го замените изцяло в рамките на няколко часа.

Как да отпушите запушените канализации

Повечето запушени канализации са причинени от коса или мръсотия и можете да ги изчистите сами. Пропуснете химическия почистващ препарат и вземете бутало, за да изчистите запушването и да спестите пари и време от повикване за майстори.

Още по-сериозни проблеми в далечните краища на вашия водопровод могат да бъдат отстранени без професионалист. От вас зависи!

Течение

Ако можете да видите стъпките и светлината под външните врати, въздухът излиза от вашия дом… или влиза. Вземете няколко опаковки самозалепваща се гумена пяна и запечатайте всички врати, които водят навън.

Фуги

Липсата на уплътнение около ваната или счупената фугираща смес между плочките е възможност за сериозно увреждане на банята от влага. За щастие, можете да възстановите всяка вана или душ и да пренаредите плочките на стената си, без да се обаждате на професионалист.

Стени

Гипсокартонът е навсякъде и е изненадващо лесно да се повреди. Добрата новина е, че средностатистическият гипсокартон може да бъде лесно закърпен. Пукнатините също са лесни за отстраняване.

Дерзайте!

Подобни публикации

ВиК услуги в София на достъпна цена

Димитър

Важността на системите за контрол на достъп

Димитър

Дюшемето – вечната класика

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy