ВАЖНИ ОБЩЕСТВО

Решено! Ето до колко часа ще работят заведенията в София!

Работното време на заведенията за хранене и питейните заведения в столицата се ограничава до 23.30 часа.

Ограничението ще влезе в сила от 1 ноември и срокът му на действие е до края на действие на заповедта на министъра на здравеопазването – 12 ноември.

Забраната за ограничаване на работното време е приета от Софийския оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19. Предложението за ограничаване на работното време на заведенията идва от браншовите организации, подчертават от щаба.

Ситуацията в София остава тревожна през последните дни. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи статистиката: новорегистрираните заболели днес са 1048. Продължава да нараства броят на хоспитализираните, които на 28.10.2020г. са били 449, на 29.10.2020г. – 517 и днес, 30 октомври са 532. Нарастват и приетите за интензивно лечение – днес те са 75.

Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова.

Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция.

За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Екипите на полицията и Център за градска мобилност извършват проверки в градския транспорт. За спазване на изискванията следят и аварийните екипи на Столична община.

Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина. Проверени са и 820 лица, на които е наложена карантина, съобщи комисар Хаджиев. /news.bg

Подобни публикации

Американски войници идват в България да бранят източния фланг на НАТО

Димитър

Левият блок печели парламентарния вот в Дания

Димитър

Църквата чества Обрезание Господне и паметта на свети Василий Велики

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy