БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

РЗИ-Благоeвград: Няма информация за засечени фалшиви сертификати на границата с Гърция

Към момента няма официално подадена информация от гръцките държавни служби към българските власти за масово издаване на фалшиви сертификати за васкини на гръцки граждани в Сандански, както твърдят медии в южната ни съседка.

По информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград на граничния пункт „Кулата-Промахон“ здравните експерти, които сканират баркодовете на сертификатите, до този момент не са имали случай на фалшив документ, отхвърлен от системата за проверка.

Според тях, ако има злоупотреба срещу пари, тя е пректически недоказуема, тъй като медиците удостоверяват, че е направена ваксина и никой не може да докаже, че всъщност не е поставена.

На въпрос на „Хоризонт“ дали в МВР има подадена официално информация за масово издавани фалшиви сертификати на гръцки граждани в Сандански, от пресцентъра ни отговориха, че не могат да дадат информация дали Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ работи по подобен сигнал.

Междувременно гръцката прокуратура е прекратила разследването по тази тема поради липса на достатъчно доказателства, съобщават националните медии в южната ни съседка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев за визитата на Зеленски: Министерският съвет да спазва елементарния протокол

Димитър

461 са новите случаи на коронавирус. Една жертва на инфекцията

Димитър

ЦИК: До дни подписваме договора за машините за вота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy