БЪЛГАРИЯ

Родителите на загиналото от токов удар момче готвят протест

Продължава разследването на фаталния инцидент, при който момче загина на улица в София заради ток, протекъл върху капака на шахта. Все още не е ясно кой носи отговорност за смъртта на детето.

Родителите призоваха да не се спекулира по темата, защото не е морално да се тиражира, че до фаталния край се е стигнало заради мокрите обувки на детето.

Бащата на момчето заяви пред бТВ, че все още не може да преживее факта, че е станал свидетел на смъртта на собственото си дете. Бащата коментира, че ще се борят за справедливост и подготвят протест.

Родителите заявиха, че искат отговорните за инцидента да бъдат наказани. Адвокати вече са им предложили юридическа помощ.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство. Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ изпртатиха доклад до Министерство на здравеопазването, в който се казва „не разполагаме с каквато и да е конкретна информация, освен публикациите в пресата“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Фалшива бомбена заплаха евакуира пловдивското училище „Димитър Димов“

Димитър

Румен Радев обсъди по телефона с Франс Тимерманс справедливия преход към зелена икономика

Димитър

750 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy