БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Румен Радев: Витоша се превръща в музей на ръждясали лифтове и съоръжения

Неработещите лифтове, проблеми с другите съоръжения и с пистите на Витоша са сред акцентите в дискусия за развитието на масовия спорт и туризма в природния парк с участието на президента Румен Радев, министри, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, експерти.

Държавният глава коментира, че Витоша се превръща в музей на ръждясали лифтове:

„Около нас тече процес на бурно развитие на този тип спорт и туризъм, а тук при най-добрите дадености, единствената столица в Европа с такива природни дадености – пълен застой и връщане назад. За съжаление ние си знаем, че всъщност Витоша отдавна не предлага такива възможности. По-скоро се превръща в един музей на затворени на ръждясали лифтове и съоръжения.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че целта е поетапно да се възстановят и развият лифтовете:

„Така че ние тръгнахме от две теми, които смятаме, че в съществуващата нормативна база можем да развием. Първата, възстановяването на участъка от Драгалевския лифт до Бай Кръстьо, и, втората, възстановяването на Княжевския лифт. По отношение на Княжевския лифт имаме тотални противоречия със собственика. Там сме в съда отдавна и очакваме последното решение на съда“.

Предстои експертна среща с участието на инвеститора за разработване на нов план за управление на природния парк.

Източник: БНР

Подобни публикации

Джо Байдън ще се ваксинира срещу Covid-19 другата седмица

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас са 384

Димитър

Започва изплащането на пенсиите за месец ноември

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy