БЪЛГАРИЯ

Румен Радев е домакин на официалния прием в Централния военен клуб по случай Трети март

Тази вечер в Централния военен клуб в столицата се състоя на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март.

Негов домакин е президентът Румен Радев, който заяви пред гостите:

„Събитията от тези славни времена отдавна са в аналите на историята, но те остават дълбоко в нашата родова памет. Продължават да осветляват пътя на нова България с непреходните ценности на нашите възрожденци и с вечния стремеж на нашия народ към свобода. Живеем в сложни и тревожни времена и от нашата съвест и отговорност пред народа ни зависи да опазим свободата, европейския път и мирния живот на българите“.

„За мен е изключителна чест да бъда домакин на този прием, посветен на нашия Национален празник. Той ознаменува освобождението на България, бленувано от поколения българи, водили вековни борби за свобода и независимост, за справедлив и достоен живот. На тази дата българите почитаме своите герои – възрожденците, Априлците, опълченците. Днес ние си спомняме с благодарност и отдаваме почит и на паметта на хиляди руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, сърби, черногорци, поляци, литовци и други герои, загинали за свободата на нашата Родина“, посочи още държавният глава.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест на представители на туристическия сектор, браншът е разделен

Димитър

Обявяват грипна епидемия и в област Ямбол

Димитър

Синдикат „Охрана“ отложи националния си протест

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy