БЪЛГАРИЯ

Румен Радев е домакин на официалния прием в Централния военен клуб по случай Трети март

Тази вечер в Централния военен клуб в столицата се състоя на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март.

Негов домакин е президентът Румен Радев, който заяви пред гостите:

„Събитията от тези славни времена отдавна са в аналите на историята, но те остават дълбоко в нашата родова памет. Продължават да осветляват пътя на нова България с непреходните ценности на нашите възрожденци и с вечния стремеж на нашия народ към свобода. Живеем в сложни и тревожни времена и от нашата съвест и отговорност пред народа ни зависи да опазим свободата, европейския път и мирния живот на българите“.

„За мен е изключителна чест да бъда домакин на този прием, посветен на нашия Национален празник. Той ознаменува освобождението на България, бленувано от поколения българи, водили вековни борби за свобода и независимост, за справедлив и достоен живот. На тази дата българите почитаме своите герои – възрожденците, Априлците, опълченците. Днес ние си спомняме с благодарност и отдаваме почит и на паметта на хиляди руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, сърби, черногорци, поляци, литовци и други герои, загинали за свободата на нашата Родина“, посочи още държавният глава.

Източник: БНР

Подобни публикации

НС реши да не изслушва председателя на ЦИК

Димитър

178 са новите случаи на коронавирус

Димитър

142 години от основаването на Висшето военноморско училище във Варна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy