БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев за визитата на Зеленски: Министерският съвет да спазва елементарния протокол

Министерският съвет да спазва елементарните правила на протокола и в бъдеще такива мероприятия да бъдат съгласувани – за това призова президентът Румен Радев в отговор на въпроса била ли е съгласувана с него визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в София:

„Никога не съм отказвал да приема президент по негово настояване, винаги съм откликвал. Но когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки. В тази ситуация, разбира се, най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България, особено за 300 000 българи в Украйна“.

По повод на направени от политици коментари, че защитава руски интереси, държавният глава коментира:

„Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно в много случаи не българските…“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Почитаме Света Екатерина

Димитър

„Топлофикация София“: Над половината от битовите потребители са със сметки за ноември до 100 лв.

Димитър

На извънредно заседание депутатите обсъждат бюджетите на ДОО и НЗОК и избират нов шеф на Здравната каса

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy