БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев за визитата на Зеленски: Министерският съвет да спазва елементарния протокол

Министерският съвет да спазва елементарните правила на протокола и в бъдеще такива мероприятия да бъдат съгласувани – за това призова президентът Румен Радев в отговор на въпроса била ли е съгласувана с него визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в София:

„Никога не съм отказвал да приема президент по негово настояване, винаги съм откликвал. Но когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки. В тази ситуация, разбира се, най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България, особено за 300 000 българи в Украйна“.

По повод на направени от политици коментари, че защитава руски интереси, държавният глава коментира:

„Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно в много случаи не българските…“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Почитаме свети Атанасий, който прогонва зимата

Димитър

Лазаров отпада в първия кръг на турнира в Роан след стомашен проблем

Димитър

В очакване на среща Антъни Блинкън – Си Цзинпин

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy