БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев: Крайно време е да работим за амбициозни национални цели

Крайно време е да работим за амбициозни национални цели„, призова в своето обръщение към народа и парламента президентът Румен Радев.

На тържественото заседание, с което започна работата си новото Народно събрание, президентът посочи, че е свикал 49-ото НС в Страстната седмица „с надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и преодоляване на изоставането в законодателната дейност“.

Като първостепенна задача той посочи приемането на Закона за държавния бюджет, като изрази надежда бюджетът да бъде внесен от редовно правителство, но „ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет“.

На 49-ото НС е отредена съдбовна роля, изтъкна президентът, визирайки изхода от политическата криза.

„Очаквам това Народно събрание, за разлика от предишните, да подкрепи европейския курс, зададен от служебното правителство.“

„Очаквам Народното събрание да докаже, че правосъдната реформа е осъзната, реална цел за развитието ни като справедливо и проспериращо общество, а не абстрактна тема от поредица предизборни кампании“, каза още президентът.

„Предизборната кампания приключи, а обществените очаквания и залогът пред това Народно събрание са огромни„, подчерта Радев.

Европейското бъдеще на България няма да го постигнем с лозунги и заклинания, допълни той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изнесени приемни в три общини на област Велико Търново за обезщетенията за АМ „Хемус“

Димитър

Временната комисия за ревизия на управлението ще изслуша в понеделник Петя Аврамова

Димитър

Съдът решава да пусне ли от ареста Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy