БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев: Назрял е моментът за дебати за промени в конституцията

Премиерът Кирил Петков е запознал президента Румен Радев с резултата от посещението си в Северна Македония. Държавният глава коментира, че са налице позитивни сигнали от визитата на министър-председателя в Скопие, но подчерта:

„Наред с всички усилия за подобряване на свързаността, за инвестиции, за икономика, сътрудничество, да не забравяме основните въпроси, които трябва да бъдат решени и реално ще отключат вратата за начало на преговори. Това е вписването на македонските българи в конституцията наравно с другите части от народи, прекратяване на езика на омразата и на всякакви посегателства върху българската история и култура“.

Румен Радев заяви, че е назрял моментът за дебати за промени в конституцията:

„За отварянето на конституцията трябва да има консенсус, трябва да има дебат, трябва да има обществено съзряване, че тези промени са необходими и най-важното – трябва да има и парламентарно мнозинство. Дебатът е назрял“.

Държавният глава определи като бягство от истината напускането на ГЕРБ на пленарната зала по време на словото му за встъпване във втория му мандат в сряда.

Източник: БНР

Подобни публикации

Студенти от Бесарабия помагат за настаняване на бежанци от Украйна във Велико Търново

Димитър

Ива Митева: Консенсусните дати за президентските избори са 7 и 14 ноември

Димитър

Заразени с поставена Covid ваксина в Дома за възрастни с деменция в с. Опанец

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy