БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев обсъжда с черногорския си колега двустранното сътрудничество

Президентът Румен Радев обсъжда с черногорския си колега Мило Джуканович възможностите за задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката, образованието и иновациите.

Официалната визита започна от историческата столица Цетине, където Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президентската двойка на Черна гора. След това Радев и Мило Джуканович имаха среща на четири очи, посветена на задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора.

По-късно Радев ще разговаря с държавен глава ще разговаря с председателя на парламента на Черна гора Даниела Джурович, както и с премиера Дритан Aбазович.

Източник: БНР

Подобни публикации

Делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата с две жертви тръгва по същество

Димитър

Мащабна операция на полицията и прокуратурата срещу автокрадци в цялата страна

Димитър

Иран започна обогатяване на уран до 60% чистота в ядреното си съоръжение Фордо

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy