БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Румен Радев откри бизнес форум в Прага

Във втория ден от посещението си в Чехия президентът Румен Радев и чешкият министър на промишлеността и търговията Йозеф Сикела откриха бизнес форум под мотото „Заедно постигаме повече“. След това българският държавен глава се срещна със сънародници.

При вчерашните си срещи на високо ниво в Прага президентът отбеляза, че пълноценният политически диалог на най-високо равнище е важно условие за развитието на двустранните отношения във всички сфери от взаимен интерес:

„Стокообменът е рекорден, той бележи ръст всяка година с двуцифрено число, но ние споделяме убеждението, че можем заедно да постигнем много повече в редица важни области със съвместни инвестиции и проекти като иновациите, информационните технологии, автомобилната, военната и отбранителната промишленост, енергетиката, здравеопазването, туризма, инфраструктурата.

Съпругата на президента – Десислава Радева, ще посети Българското училище „Петър Берон“ в Прага, което е с 74-годишна история. В него се учат около 125 български деца.

Източник: БНР

Подобни публикации

Шампионската лига се завръща с двубои в Париж и Милано

Димитър

Представителството на ЕК у нас стартира кампания в подкрепа на ваксинирането

Димитър

77 нови случая на коронавирус, положителни са 6,4 на сто от пробите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy