БЪЛГАРИЯ

Румен Радев поздрави президента на Гърция за националния празник

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Гърция Екатерини Сакеларопулу по случай Деня на Гръцката революция за независимост. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тази година Гърция отбелязва и 200 години от началото на борбата на гръцкия народ за свобода и национална независимост и президентът Радев припомня, че тази справедлива кауза е била подкрепена и от много българи:

„Днес България и Гърция са не само стратегически партньори, обвързани с демократичните принципи и морални ценности на обединена Европа, но и споделят истинско приятелство, надживяло историческите превратности“, посочва президентът Радев и допълва, че страните ни са пример за добросъседски отношения на Балканите.

Румен Радев изразява увереност, че България и Гърция ще продължат възходящото развитие на всестранните си приятелски връзки, които допринасят за повишаване на благоденствието на българския и гръцкия народ и за укрепването на стабилността в целия регион.

Източник: БНР

Подобни публикации

Навършват се 80 години от спасяването на българските евреи

Димитър

Церемонията за годишнината от гибелта на Левски в София – само с гвардейци

Димитър

ГЕРБ-СДС иска комисия за „Колокита“, полуостров Буджака

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy