ВАЖНИ СВЯТ

Русия: ЕК политизира въпроса с ваксината „Спутник V“

Или Урсула фон дер Лайен не е добре осведомена, се казва в позиция на Москва

Русия обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит да политизира въпроса с руската ваксина „Спутник V“.

Преди два дни Фон дер Лайен изрази учудване защо Русия предлага теоретично милиони дози на ЕС при положение, че не напредва достатъчно с ваксинирането на собственото си население.

„Тиражираните оценки предизвикат недоумение, тъй като или означават стремеж към неоснователна и достойна за съжаление политизация на тази тема, или свидетелстват за недостатъчна информираност на ръководител от толкова висок ранг“, се казва в изявление на постоянното представителство на Русия в ЕС.

От мисията подчертават, че приоритет на Москва в борбата с Covid-19 е ваксинирането на собствените граждани.

Оттам обаче допълват, че „в пълно съответствие с принципите на демокрацията и хуманитарното право ваксинирането в Русия е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без никакво забавяне и при това на безвъзмездна основа“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Никола Стоянов: Диверсификация не означава да затворим едни опции, за да гоним други

Димитър

Поредни разкрития за експлоатация на работници в кланици на Острова и в ЕС

Димитър

Нови ограничения влизат в сила в Австрия, Шотландия, Северна Ирландия и Канада

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy