ВАЖНИ СВЯТ

Русия настоя за незабавно прекратяване на насилието между израелци и палестинци

Русия призова за незабавно прекратяване на насилието между израелци и палестинци и предложи преговори в Москва между техните лидери.

На извънредно онлайн заседание на Съвета за сигурност на ООН руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин прикани страните в конфликта да спазват нормите на международното хуманитарно право и да не допускат жертви сред цивилното население. Вершинин повтори предложението на ръководителя на руското външнополитическо ведомство Сергей Лавров за среща между Русия, Съединените щати, Европейския съюз и ООН:

„В интерес на деескалацията на обстановката и създаването на атмосфера на доверие смятаме за важно спешно да бъде проведено заседание на близкоизточния квартет международни посредници на равнище министри. За координация на четворката с ключовите регионални играчи предлагаме също така свикването на министерска среща в разширен формат с участието на водещите страни в региона“.

Сергей Вершинин посочи, че остава в сила и руското предложение за преговори в Москва между израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас.

Източник: БНР

Подобни публикации

Франция и Португалия повтарят финала на Евро 2016 довечера

Димитър

Зеленски заяви, че е в ход мащабна офанзива на Русия в Източна Украйна

Димитър

Повече хора се давят в реките и язовирите, отколкото в морето

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy