ВАЖНИ СВЯТ

Русия отваря коридор за излизане на чуждестранните кораби от украинските пристанища

Очаква се днес Русия да отвори хуманитарен коридор за излизане на чуждестранните кораби от украинските пристанища в открито море, предаде руската информационна агенция „Новости“, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

Началникът на Националния център за управление на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев е съобщил, че сборът на корабите ще става на 20 мили югоизточно от Иличевск – името на Черноморск допреди 5 години.

Мизинцев припомнил, че в украинските пристанища има общо 67 чужди плавателни съда от 15 държави. И обяснил, че те не можели да напуснат, защото украинците били заложили морски мини и имало опасност да обстрелват корабите.

В съобщението си Мизинцев е споменал пристанищата Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни. И подчертал, че Русия не създава никаква опасност за граждански плавателни съдове. Хуманитарният коридор ще е с дължина 80 морски мили в югозападно направление и ще е в сила всеки ден между 8,00 и 19,00 ч московско време.

Източник: БНР

Подобни публикации

Волейболистките ни с пета загуба в Лигата на нациите

Димитър

Григор Димитров започна с трисетова победа

Димитър

К. Петков: На едни избори ни трябва мнозинство, за да имаме подкрепа по важните въпроси

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy