БЪЛГАРИЯ

Русия прибира свои граждани от България с хуманитарен полет

Хуманитарен полет за превозване на руски граждани до територията на Руската Федерация ще бъде изпълнен от София, след като страната ни даде разрешение за това.

Планирано е излитане в 13:05 часа от столицата ни и кацане на „Шереметьево“ в 17:10 ч. местно време.

Полетът е планиран от руската авиокомпания „Россия“. Заявеният  тип самолет е „Боинг-737-800“.

Съответните служби на Европейската комисия са информирани за предприетите от нашата страна действия и за предоставеното по изключение оперативно разрешение от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. То се издава съгласно регламент на ЕС.

По предварителни условия пристигащият полет от Москва до София трябва да е празен – позициониращ, а обратният репатриращ полет трябва да превозва само граждани, резиденти на Руската федерация,  без обратен полет или свързващи полети извън Руската федерация. Той не трябва да фигурира в резервационните системи и за него не може да се продават билети.

Всички пътници трябва да бъдат идентифицирани от местното консулство.

Предварителна информация за хуманитарния полет бе обявена на страницата на „Аерофлот“, където са публикувани и телефони за информация.

За част от руските туристи, които останаха блокирани у нас, са потърсени варианти за прибиране през Истанбул, посочват представители на туристическия бранш.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нов опит за избор на председател на Столичния общински съвет

Димитър

България е готова с адекватни мерки при нарушаване на доставките на газ заради войната

Димитър

ММА бойци са нахлули в Министерството на спорта

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy