ВАЖНИ СВЯТ

Руската армия се стреми към Приднестровието

Руската армия обяви намерението си да установи контрол над Южна Украйна и да достигне до Приднестровието на територията на Молдова.

Заместник-командващият войските на Централния военен окръг Рустам Миннекаев заяви, че през втория етап от операцията си в Украйна руската армия планира да установи контрол над Донбас и да си осигури сухопътен коридор до полуостров Крим. Според него контролът над Южна Украйна ще гарантира на въоръжените сили на Руската федерация излаз към Приднестровския район в Молдова, където, по думите му, се наблюдава потискане на рускоезичното население.

Рустам Миннекаев каза още, че в момента Русия воюва с целия свят, както е било по време на Великата отечествена война. “Цяла Европа, целият свят е бил против нас. И сега е същото, те никога не са обичали Русия”, подчерта Миннекаев.

Южна Украйна обхваща Херсонска, Одеска, Николаевска,Запорожска и Днепропетровска област. По данни на министерството на отбраната засега Русия контролира изцяло само Херсонска област.

Източник: БНР

Подобни публикации

1212 случая на коронавирус при 13 228 теста

Димитър

Официално: Цветана Пиронкова е номинирана за завръщане на годината

Димитър

Травма спря Григор Димитров в Австралия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy