ЛЮБОПИТНО

Русо гладно няма или защо им върви на блондинките

Русо гладно няма или защо им върви на блондинките

Русо гладно няма, гласи поговорката, която подкрепя мита, че на блондинките им върви повече в живота. Макар да са единица мярка за тъпота във вицовете, изрусените дами имат своите безспорни козове.

Кои са те се опитва да обобщи dir.bg с уточнението, че само 5% от европейците и северноамериканците са естествено руси. Това обяснява и защо повечето блондинки са изкуствени.

Понякога русата коса е следствие от мутация. Счита се, че русата коса е резултат от двойна еволюция. С появата на светлата кожа се появява и светлата коса в Северна Европа, но русата коса на хората на Соломоновите острови в Меланезия се счита, че е резултат от единична мутация на определен ген.

Съществуват естествено руси хора и в Азия, макар да са изключение. Азиатците по принцип са брюнети, но има и техни представители с руса коса. Счита се, че техният произход идва от древни времена, тъй като мумии с жълта коса са били открити в Монголия и Китай

Русите хора имат повече стръкове коса на главата си

И по-точно около 150 000, докато тези с черна, кафява и червена коса имат съответно 110 000, 100 000 и 90 000. Вероятната причина за това е, че косата по този начин иска да предпази скалпа от вредното влияние на UV лъчите. Тъмната коса съдържа повече меланин, който осигурява по-добра защита срещу слънчевите лъчи.

Блондинките са по-съблазнителни

Редица проучвания са доказали това твърдение. Дори няма значение дали косата на дамата е истинска, или е перука.

Жените със светла коса са по-добре платени

Друго проучване сочи, че дамите с коси като слънцето са със 7% по-добре платени от жените с друг цвят на косата.

Блондинките се женят за по-богати мъже

Това е доказано със същото проучване. То установило, че съпрузите на блондинките печелят с около 6% повече от съпрузите на дамите с друг цвят на косата.

Източник: Марица

Подобни публикации

За тези 5 зодии есента ще е съдбовно успешна

Димитър

Силата на парфюма: Влияе ли той върху настроението ни?

admin

Нощница за бременни  –  здрав и пълноценен сън, комфорт и самочувствие

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy