БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Само от БСП са изпратили писмен отказ от преговори с Плевнелиев и Паси

Форма за работещо правителство може да се намери, единствено ако между политическите сили има диалог. Това заяви преди днешното пленарно заседание Росен Плевнелиев – президент на България в периода 2012-а – 2017-та година.

Плевнелиев уточни, че до момента само една партия е отказала среща с контактната група, която започва срещи с парламентарно представените партии в четвъртък. И това е БСП:

„И се надяваме искрено да постигнем нашата една-единствена, елементарна цел, а тя е най-после политическите партии да започнат да търсят заедно решение. До тук от общо 6 политически партии, които ние сме поканили, само една е отказала. Очакваме реакцията на останалите. Няма да се откажем. До последно ще очакваме, ще се надяваме. Получихме писмен отказ от БСП засега. Крайно време е да разберем, че политическите партии, трябва да започнат да променят подхода; да търсят и да градят мостове един към друг; да дадат всичко от себе си в този труден момент – България да се управлява отговорно“ – каза бившият български президент.

Източник: БНР

Подобни публикации

Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, президентът е домакин на ифтар

Димитър

Оранжев и жълт код за снеговалежи и силен вятър в цялата страна

Димитър

В Плевен са готови за поставяне на втора доза от Covid ваксината на 50 медици

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy