БЪЛГАРИЯ

Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 9-те секции на община Трекляно

Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 9-те секции в най-малката община в България – Трекляно, казаха от администрацията.

Машинен вот там досега не е прилаган и вероятно няма и бъде прилаган заради малкия брой избиратели, казва секретарят на общината Василка Кирилова.

Броят на избирателите се запазва в сравнение с вота през ноември миналата година – 840 в 19 села, въпреки високата смъртност сред възрастното население. Това е така, защото десетки се записват по настоящ адрес.

Живеещи в Кюстендил, Перник, София, карат лятото на село, за да гледат градините и имотите и до изборите – 2 октомври, ще останат тук.

Още отсега общината създава и организация да превозва избирателите от най-отдалечените места и махали.

Ще бъдат осигурени и коли въпреки скъпия бензин и гориво, каза секретарят Василка Кирилова.

„Да имат право хората да гласуват, да им дадем възможност да гласуват. Горивото – скъпо-евтино, то всичко е скъпо, ама в държавата ще правим избори. Това е положението. Държавата плаща всичко. Където няма достъп междуселищният транспорт, тогава ние го осигуряваме.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Почитаме Света Екатерина

Димитър

Медици и здравни специалисти получиха почетния знак на президента

Димитър

Засега България не планира да поставя трета доза ваксина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy