БЪЛГАРИЯ

Санкции за митничари в РСМ заради катастрофата с автобуса на АМ „Струма“

Изгорелият автобус на „Беса транс“ не е имал лиценз за международен превоз

Санкции и за митнически служители в Република Северна Македония заради катастрофата с автобуса на АМ „Струма“. Това е поредното действие от страна на властите в страната след предприетите от тях действия за изясняване на причините за трагичния инцидент.

Вече стана ясно, че лицензът на фирмата „Беса транс“ ще бъде отнет и тя няма да може да извършва дейност.

Двама митнически служители ще бъдат отстранени от работа заради това, че по време на смяна, когато автобусът е преминал границата на 18 ноември, излизането му не е било отразено в електронните регистри, а е извършена само заверка на документ за превоз на пътници.

Наказание се предвижда и за ръководителя на митничарите се посочва в съобщението на Управление „Митници“ на Република Северна Македония.

По-рано министерството на транспорта на страната съобщи, че фирмата „Беса транс“ не е имала лиценз за извършване на международен свободен превоз на пътници.

От ведомството уточняват, че не е издаван лиценз и за друг вид обществен превоз на пътници и че на фирмата ще бъде отнет лиценза, с което ще ѝ бъде забранено да осъществява дейност.

Това стана ясно ден след катастрофата и след като министърът на транспорта Благой Бочварски съобщи за констатирани нередности при лицензионните и регистрационните режими на автобусите, както и при този, с който стана катастрофата на АМ „Струма“.

В Република Северна Македония и днес е третият ден на национален траур, като националните флагове остават спуснати наполовина в знак на почит към паметта на жертвите на катастрофата. Подкрепа и начин за съдействие към техните роднини вече декларираха няколко общини.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 30 процента от учителите са били ваксинирани в края на август

Димитър

Почитаме Успението на св. Йоан Рилски

Димитър

Бойко Рашков: Няма данни за наказателно производство срещу 4-мата полицаи, упражнили насилие над протестиращи

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy