БЪЛГАРИЯ

САС върна на прокуратурата делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Софийският апелативен съд (САС) отмени определението на Окръжния съд в Кюстендил, с което бяха оставени без уважение исканията на двамата защитници на подсъдимата за прекратяване на съдебното производство и върна делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, на прокурора при Окръжна прокуратура – Пловдив, за отстраняване на нередности в обвинителния акт. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

САС оставя без разглеждане жалбата на защитата на подсъдимата Ивона Близнакова срещу определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което съдът е оставил без уважение искане на защитата за прекратяване на наказателното производство. Апелативният съд е отменил и определението на съда в Кюстендил, с което спрямо подсъдимата е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Срещу Близнакова са повдигнати обвинения за причинени другиму значителни вреди при извършвани банкови сделки, за пране на пари, за избягване на плащане на данъчни задължения.

Пострадалите, според обвинителния акт около 200 души, са внесли в касата над 3,5 млн. лв.

Кредитно–спестовната кооперация „Дупнишка популярна каса“ е обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

Източник: БНР

Подобни публикации

Втори протест срещу насилието ще се проведе в Стара Загора

Димитър

ГЕРБ настоява Никола Минчев да посочи къде е направен тестът му за Covid-19

Димитър

Дарителски кампании в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy