БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Свободна ваксинация с „АстраЗенека“ в три кабинета в област Кюстендил

От днес се очакват ограничени количества и от ваксината на „Пфайзер“

Здравната инспекция в Кюстендил е осигурила зелени коридори за имунизации на всички желаещи, но само с ваксина „АстраЗенека“ в три ваксинационни кабинета – по един в Кюстендил, в Дупница и в Бобов дол. От днес се очаква, макар и в ограничени количества, и от ваксината на „Пфайзер“ за желаещи над 65 години.

Зелените коридори в трите града са отворени и работят от 1 април, желаещите да се ваксинират обаче не са много, повечето искат да се ваксинират с „Пфайзер“ или с „Модерна“.

Д-р Райна Сапаревска от филиала на РЗИ в Дупница , която координира ваксинирането в 6 общини, каза, че всеки ден ваксинират с „АстраЗенека“.

„Трябва да се съберат хора за поне два флакона, за да правим. За разлика от другите, аз смятам, че като държавен служител не трябва да харча така парите на хората… Досега не съм имала пропуск – точно колкото дози е флаконът, толкова да направя“, обясни тя.

Джипитата от региона, които са около 80, получиха само 30 флакона от по 11 дози от ваксината „Модерна“, което е крайно недостатъчно, каза д-р Румен Алксов, доскорошен председател на съсловната организация за региона и член на областния кризисен щаб.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борисов: Компромис може да направим само за образованието

Димитър

1212 случая на коронавирус при 13 228 теста

Димитър

Разкриват още 23 легла за Covid пациенти в болница в Стара Загора

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy