БЪЛГАРИЯ

СГС осъди Кристиан Николов на 9 години затвор за непредумишлено убийство на Милен Цветков

Присъда от 9 години затвор получи подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков. Софийският градски съд призна за виновен 23-годишният Кристиан Николов за това, че по непредпазливост е причинил тежката катастрофа, при която преди две години загина телевизионният водещ. СГС присъди и 10-години лишаване от право да управлява автомобил.

В последната си дума  подсъдимият за смъртта на Милен Цветков помоли съда за снизходителност, като каза, че съжалява за смъртта на журналиста и поиска прошка от близките си заради това, през което преминават заради него.

Прокуратурата поиска 15 години затвор и отнемане на шофьорската му книжка завинаги. Към искането се присъедини и един от частните обвинители – Менко Менков.

„Ние считаме, че с това наказание, освен че би могъл той да се поправи, това ще бъде и като генерална превенция за останалите извършители, които управляват МПС след употреба на наркотични вещества, нещо, което изключително много се засилва през последните години“.

От началото на процеса защитата на Николов оспорва обвинението в умисъл, което му беше повдигнато заради откритите в кръвта му наркотици:

„Самата употреба на наркотици не формира евентуален умисъл. Ние считаме, че обвинението, първо, е доказано само за непредпазливост, и, че наказанието трябва да бъде под 10 години“,  каза адвокат Константин Симеонов.

Източник: БНР

Подобни публикации

ЦИК обяви подробности по поръчката за машините за гласуване

Димитър

1021 са новите случаи на коронавирус, отново над 18% положителни проби

Димитър

Завърна се последната група участници в 31-ата национална антарктическа експедиция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy