БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

СГС решава дали да даде ход на делото за тежката катастрофа на софийския бул. „Черни връх“

Софийският градски съд решава да даде ли ход по същество на делото за тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която в началото на юли загинаха две млади жени.

Обвиняем, че е причинил смъртта им по непредпазливост, е 39 – годишният Георги Семерджиев. Той има и още четири обвинения –  за шофиране след употреба на наркотици, с фалшива книжка и регистрационни номера, както и за намерения в автомобила му наркотик.

Днес страните по делото трябва да кажат допуснати ли са съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, засягащи правата на Семерджиев.  Преди дни прокуратурата обяви, че доказателствата срещу него са събрани в 23 тома. Разпитани са били близо 80 свидетели, сред които и полицейски служители. Изготвени са и множество експертизи от 24 вещи лица.

Пак днес, друг състав на Софийския градски съд,  ще се произнесе по молбата за по-лека мярка за неотклонение на друг обвиняем за тежък пътен инцидент. Димитър Любенов, който в края на септември – дрогиран и с висока скорост, предизвика катастрофата на столичното Околовръстно шосе, в която загина френски гражданин, иска да излезе от ареста.

Източник: БНР

Подобни публикации

Народното събрание продължава с избора на комисии

Димитър

Близо 11 на сто положителни тестове за коронавирус

Димитър

Григор Димитров срещу американец на US Open

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy