БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

СЕМ организира кръгла маса за хазарта в медийните услуги

Съветът за електронни медии (СЕМ) организира кръгла маса на тема „Търговското слово за хазарт в медийните услуги и услугите на платформите за споделяне на видеоклипове“.

Форумът е продължение на разговора по темата, който беше иницииран между СЕМ и Националната агенция за приходите през август с подписването на меморандум за сътрудничество между двата органа.

Въпросът с рекламирането на хазарта беше обсъден и на международната конференция на регулаторите от Балканския регион, която се проведе през ноември в София.

В кръглата маса ще се включат представители на НАП, на доставчиците на медийни услуги и на организаторите на хазартни игри.

От СЕМ припомниха, че изпращат сигнали до приходната агенция за неправомерно съдържание, по които се правят проверки.

Благодарение на успешното сътрудничество, до момента са издадени девет наказателни постановления на хазартен оператор, три национални и една музикална телевизии заради излъчване на нерегламентирани реклами на хазартни игри.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новата ЦИК започва работа

Димитър

Не се очаква пробив по българското вето за РСМ на срещата ЕС – Западни Балкани

Димитър

Обработени са улиците в София срещу заледяване

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy