ЗДРАВЕ

СЗО: Ваксините за Covid-19 не трябва да са задължителни

Световната здравна организация заяви, че ваксината срещу Covid-19 не трябва да бъде задължителна, освен при специфични професионални условия, предаде „Франс прес“.

Майкъл Райън, директор по въпросите на спешните санитарни ситуации към СЗО, каза, че появата на ваксини е добра новина и подчерта, че е по-добре да се разясняват предимствата на ваксините, вместо те да се правят задължителни.

Подобно мнение изказа и Кейт О’Брайън, директорка на отдела за имунизации и ваксини към СЗО. Тя каза, че опитът е показал, че когато страни са се опитвали да направят ваксините задължителни, това не е давало очаквания резултат.

Представителите на СЗО обаче казаха, че от определени групи, като например здравните работници, може да се изисква да се ваксинират, предаде ДПА.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус пък призова страните, които в идните седмици и месеци ще използват масово ваксините, да ваксинират приоритетно онези, които имат нужда, допълва „Франс прес“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Оксфорд започва проучване на лекарство за подобряване на дишането при Covid-19

Димитър

Препоръчват спиране на плановите операции в София, Кюстендил, Враца и Плевен

Димитър

От понеделник и личните лекари се включват във ваксинацията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy