БЪЛГАРИЯ

Сигнали за бомби в училища в Плевен, Бургас и Ямбол

В Плевенско продължават сигналите за поставени взривни устройства в училища. МВР проверява всеки сигнал.

„Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за поставени взривни устройства в училища в Плевен. Проверки се извършват във всички училища от екипи на полицията. До момента не е открито взривно устройство. Всички сигнали са постъпили чрез имейли. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия“, съобщи Марияна Цветкова, говорител на МВР.

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което учебните занятия са прекратени за срок от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски служители. Евакуацията е преминала без паника В момента в района на учебните заведения има засилено полицейско присъствие. Директорите и на осемте училища са преценили да прекратят учебните занятия. В НУ „Кирил и Методий“ се обучават близо 330 деца, за заплахата децата разбират, когато са в час. От охранителната фирма са съдействали за евакуирането на децата.

Родителите не са притеснени, тъй като бомбените заплахи в Ямбол не изненадаха никого. Очаква се утре учебните занятия да бъдат възобновени.

Източник: БНР

Подобни публикации

Започна предизборната кампания за втория тур на президентските избори

Димитър

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

ГЕРБ пак ще предложи Даниел Митов за премиер

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy