БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Сигнали за щети от силния вятър, няма данни за пострадали хора

Силен пулсиращ вятър с посока запад-северозапад достигаш до 86 км/ч повали дърво на централна улица в Русе. От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав е обявено щормово предупреждение още сутринта по радиоканалите към пристанищата, Морска администрация и Параходство „Българско речно плаване“. Предупреждението се отнася до работата на пристанищните кранове. Прогнозата е привечер вятърът да отслабне.

Над 20 са сигналите във Варна от сутринта до Областната дирекция на МВР са подадени за различни поражения вследствие силния вятър, който достига от 14 до 19 метра в секунда. Дърво е паднало върху лек автомобил в района на Зеленчуковата борса във Варна, на улица „Жолио Кюри“ е паднало дърво върху покрив на къща, няма пострадали. Останалите сигнали са за паднали клони и дървета на пътни платна в различни райони на града, както и на пътя за село Старо Оряхово, община Долни чифлик, те се отстраняват от екипи на пожарната.

От снощи до тази сутрин екипите на пожарната служба в Пазарджик са се отзовали на пет сигнала за възникнали инциденти в резултат на поривистия вятър, съобщи говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

В област Плевен екипи на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на над десет сигнала за паднали клони и предмети на пътните платна. Няма постъпила информация за бедстващи хора.

Очакванията са силният вятър да продължи днес и утре като на моменти скоростта му да достига и до над 70 км/ч.

Източник: БНР

Подобни публикации

Парламентът събра кворум

Димитър

Министър Славов осъди поведението на представители на „Възраждане“ по време на филмовата програма „София Прайд“

Димитър

Анкета на БСК: 40% от работодателите са въвели дистанционна работа

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy