ЛЮБОПИТНО

Сигурни знаци, че банката ще ви отпусне кредит

Ако обмисляте възможност да изтеглите кредит и сте кандидатствали в няколко банкови институции, но не знаете, какъв резултат да очаквате, ето някои сигурни знаци, че ще бъдете одобрен.

  1. Вече сте изплатили няколко кредита:

Банките не се доверяват на хора с празна кредитна история, тоест без затворени или активни кредити. Но за клиентите, които вече са се утвърдили като съвестни кредитополучатели, банките са готови да отпуснат повече кредити при благоприятна лихва.

Как да станете идеален кредитополучател: ако планирате да теглите голям кредит, но никога досега не сте заемали от банка, отворете кредитна карта, плащайте за покупки с нея и погасявайте дълга в безлихвения период. Това е най -печелившият вариант, който ще покаже на банките, че на този дисциплиниран човек може да се вярва.

  1. Никога не сте забавяли падеж и плащане:

Човек, който винаги плаща навреме кредит, вдъхва голямо доверие в банките. „Техническите“ закъснения от няколко дни обикновено не влошават кредитната история, но все пак е по -добре да се избягват. Но постоянните забавяния в плащанията или прекъсванията в изплащането на кредита за 30 или повече дни могат сериозно да навредят на репутацията ви за кредитните институции.

Как да станете идеален кредитополучател: плащайте навреме. За да се избегнат технически забавяния, по -добре е да извършите плащане няколко дни предсрочно, особено ако предстоят почивни дни или празници.

  1. Имате малък кредит:

Важен фактор за банките е кредитното натоварване на клиента. То показва колко кредитополучателят е обременен по отношение на неговата заплата: минималното плащане по кредит (всички текущи заеми се отчитат) не трябва да надвишава 40% от дохода. По този начин банките определят дали клиентът ще има проблеми с погасяването на кредита.

Как да станете идеален кредитополучател: преди да кандидатствате за нов кредит, се справете със старите. Кредитното натоварване се влияе от отворени кредитни карти и разрешени овърдрафти по дебитни карти – дори и да не ги използвате. За да намалите кредитната тежест, е по -добре да затворите тези карти или да поискате от банката да намали кредитния лимит.

Източник: finance5.bg

Подобни публикации

Коректните интериорни дизайнери – как да ги разпознаем

Димитър

Експерт: Съкровище за $2 млрд. лежи край бреговете ни на дъното на Черно море

admin

Кои са ТОП офертите за двустайни апартаменти в София от SUPERIMOTI

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy