СПОРТ

Силвано Пранди обяви разширения състав на България за европейското

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол обяви разширения състав за подготовка за европейското първенство, която започва на 19 юли в София. Специалистът е повикал общо 20 състезатели, като постепенно групата ще бъде редуцирана. Първите две седмици ще преминат със занимания в зала „Христо Ботев”, а от 1 август стартира лагерът в Самоков.

Там националите ще изиграят общо 4 контролни срещи. На 5 и 6август с Хърватска и на 13 и 14 август с Нидерландия, като поне две от срещите ще бъдат открити за фенове и журналисти.

На 19 август отборът заминава за Украйна, където пък ще премери сили с домакините, Сърбия и Словения като част от подготовката си за шампионата на Стария континент. Последните тренировки преди заминаването за европейското ще бъдат в зала „Христо Ботев”.

Разширен състав на България:

Разпределители:

Георги Сеганов

Владимир Станков

Светослав Станков

Диагонали:

Цветан Соколов

Велизар Чернокожев

Жани Желязков

Посрещачи:

Тодор Скримов

Мартин Атанасов

Аспарух Аспарухов

Светослав Иванов

Гордан Люцканов

Георги Петров

Центрове:

Алекс Грозданов

Николай Николов

Светослав Гоцев

Николай Колев

Стефан Чавдаров

Илия Петков

Либеро:

Владислав Иванов

Петър Каракашев

Волейболните национали ще изиграят общо седем контролни срещи преди началото на първенството на Стария континент. На 5 и 6 август играчите на Силвано Пранди ще мерят сили с Хърватия, а на 13 и 14 август с Нидерландия. Поне две от срещите ще бъдат открити за фенове.
На 19 август отборът заминава за Украйна, където пък ще срещне домакините, Сърбия и Словения като част от подготовката си за шампионата на Стария континент. Последните тренировки преди заминаването за европейското ще бъдат в зала „Христо Ботев”.

Източник: БНР

Подобни публикации

16 българи ще боксират на „Странджа“ във вторник

Димитър

Три комплекта медали ще бъдат раздадени в четвъртия ден на европейското във Варна

Димитър

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров с Корда

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy