СВЯТ

Силвестър Сталоун стана почетен гражданин на италианския град Джоя дел Коле

Световноизвестният американски актьор Силвестър Сталоун стана почетен гражданин на италианския град Джоя дел Коле в област Пулия, откъдето е неговият род.

Почетен гражданин на Джоя дел Коле освен Силвестър Сталоун стана и брат му Франк, който е музикант и композитор. Двамата са кръстени на дядо си Силвестро и на баща си Франческо Сталоне, но с времето в Съединените щати имената им придобиват английско звучене.

Званието им бе връчено от кмета на града Джовани Мастранджело на тържество на централния площад, изпълнен с привърженици на актьора, както и в присъствието на управителя на област Пулия Микеле Емиляно. Холивудската звезда и брат му бяха за първи път в града, откъдето е дядо им и където е роден баща им.

Силвестър Сталоун каза развълнуван, че е горд с полученото звание. Той показа голям стар ключ от бръснарницата на дядо му в Джоя дел Коле, откъдето той тръгнал за Америка през трийсетте години на 20-и век.

За италианците Сталоун е „Роки“ от едноименния филм. В тази връзка по инициатива на президента на летищата на област Пулия Антонио Вазиле чифт боксови ръкавици с автограф на Силвестър Сталоун ще бъде продаден на търг за набиране на средства за проект за борба с младежката престъпност в полза на децата от старата част на град Бари. „Вярваме в социалната и образователната стойност на спорта като инструмент за защита на правото на младите хора да растат според ценностите на уважение и законност“, посочи Антонио Вазиле.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борел: Сърбия и Косово подкрепиха план на ЕС, който ще подобри двустранните отношения

Димитър

Германия ще ускори имунизационната програма срещу коронавируса

Димитър

21-ви ден от инвазията в Украйна: Мирните преговори са „по-реалистични“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy