СВЯТ

Скотланд Ярд разпита двама мъже по разследването „пари срещу звания“

От лондонската полиция съобщиха, че са разпитани двама мъже в рамките на разследването по така наречения скандал „пари срещу звания“, свързани с благотворителна организация, учредена от крал Чарлз Трети, когато е бил принц на Уелс.

От полицията съобщиха само, че са разпитани двама мъже – един на 40 и няколко години и друг на 50 и няколко години и допълниха, че тъй като разследването е в ход не могат да дават повече подробности. Това стана след твърденията, че са правени благотворителни дарения на фондацията срещу получаването на рицарско звание от саудитски бизнесмен.

Говорител на краля отказа коментар по темата.

За интервютата бе съобщено снощи, но те са били проведени на 6 септември, преди смъртта на Елизабет Втора и възкачването на Чарлз на трона.

Разследването започна през февруари след разпространена информация в пресата, че съветникът на тогавашният принц Чарлз – Майкъл Фосет, е предложил помощ на саудитския бизнесмен Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз да получи британско гражданство и рицарско звание. Махфуз от негова страна е направил дарения за възстановителни проекти от интерес за принц Чарлз. Не се твърди, че Махфуз е направил нещо нередно.

След обвиненията Майкъл Фосет се оттегли и по-късно подаде оставка като изпълнителен директор на фондацията на принца.

По това време от Кларънс хаус – резиденцията на принц Чарлз, заявиха, че той не знае нищо по случая за предлагано рицарско звание и британско гражданство на базата на дарения към негови благотворителни фондации.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гърция гласува на парламентарни избори с неясен изход

Димитър

Екстремни жеги в Испания и Франция

Димитър

Втори ден на референдуми в 4 области на Украйна за присъединяване към Русия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy